Cât costă realizarea unui site de prezentare?

Data publicare: 25.03.2020
Ne este adresată des întrebarea "

Care este prețul unui site de prezentare?

". De fapt aceasta este și prima întrebare.

Cea mai la îndemană variantă de a afla un preț și pe care probabil ai folosit-o pentru a ajunge și pe aceasta pagină este de a face o cautare. Însa, rezulta o multime de variante, de la preturi foarte mici la sume care iti depasesc cu mult bugetul iar in acest caz, situatie poate deveni confuza iar luarea unei decizii dificila.

Asa ca, mai jos ne propunem sa oferim mai multe informatii în legatura cu acest subiect și să trecem în revistă costurile pe care le presupunere prezentarea unei afaceri online. Trebuie menționat că discutăm de un pret diferit mai mare, în cazul în care scopul este vânzarea de produse online prin intermediul unui magazin online.

Acestea fiind spuse, să începem!

Pentru

costul final al unui site

trebuie luate în calcul mai multe categorii de cheltuieli:
  • Domeniu web
  • Găzduire
  • Dezvoltarea propriu-zisă (redactare continut, baza de date de imagini, design web personalizat, programare, optimizare SEO)

De obicei firmele care asigura gazduire ofera si posibilitatea achizitionarii domeniului. Serviciile de hosting sunt oferite pe tipuri de pachete iar costul depinde de mai multi factori.
In ceea ce priveste dezvoltarea unui site, pretul se stabileste in functie de complexitate (functionalitati, conectarea cu alte platforme, aplicatii, existenta sau nu a imaginilor si textelor, publicitatea ulterioara)

Tinand cont de aceste aspecte,

cine poate realiza un site web

?

O prima varianta, ar fi chiar tu.
Este posibil insa nu si recomandat. In prezent exista mai multe platforme (WordPress, Drupal Or Joomla) si site-uri de tip Website Builder (Wix.com, Webnode.com, https://www.weebly.com/) care permit generarea rapida a unui site. Insa chiar daca este usor acest proces tot este consumator de timp iar timpul este cea mai importanta resursa a unui antreprenor. Iar rezultatul nu va fi nici pe departe la fel de bun ca in cazul unei persoane cu experienta.
Daca insa pretul este cel mai important aspect, atunci afla ca te poti incadra in 100 - 150 lei/luna insa pregateste-te sa investesti cateva zile bune, poate chiar 1-2 saptamani pentru acomodarea cu platforma, alegerea designului, conceperea structurii, implementarea functionalitatilor si configurarea si lansarea site-ului tau de prezentare.

O varianta de compromis ar fi angajarea unui freelancer din Romania sau extern. Poti apela la cunoscuti/parteneri/furnizori pentru recomandari sau incearca pe www.freelancer.com. Alegand sa lucrezi cu un freelancer vei beneficia de talentul si experienta cuiva din domeniu si la final sa obti un site de calitate care va lua in calcul aspecte ce tin de SEO, functionalitate, design optim.
Ce insa nu va fi luat in calcul in acest caz este strategia de dezvoltarea a afacerii tale pe termen lung, adica un site care sa aduca mai multi clienti si care dezvoltare Iar pentru ca afacerea ta se dezvolta continuu, ulterior, vei avea nevoie de mentenanta si suport, aspecte care de cele mai multe ori nu sunt acoperite de o astfel de colaborare.
Revenind la pret, pentru aceasta varianta te poti astepta sa aloci undeva intre 250 euro si 550 euro.

Ajungem si la ultima varianta, aceea a colaborarii cu o firma de web design / agentie de creatie care detine resurse dedicate pentru acest gen de proiecte. Evident cea mai costisitoare optiune insa si cea care ofera mai multe avantaje pe termen lung.
Vei avea o intreaga echipa care va lucra pentru tine, conturand o intreaga strategie de promovare a afacerii tale online. Iar pe termen lung acest lucru conteaza mai mult pentru ca se transpune in mai multi clienti si automat in venituri mai mari. De aceea, pentru un site de prezentare, din partea unei agentii de creatie vei primi oferte de preturi incepand de la 800 euro pana la peste 3.000 euro.
Chiar si luand in calcul aceste valori, ca in orice domeniu, unde competitia este mare, ofertele pentru realizare site web vor varia intr-o gama larga de preturi, de la foarte mici la mult prea mari, insa de fiecare data, diferenta o va face calitatea.

Acestea fiind zise, speram ca aceata prezentare iti va fi de folos si te va ajuta in alegerea modului de colaborare pentru realizarea website-ului tau.

Si la final o recomandare: solicita o oferta personalizata iar in decizia finala tine cont de mai multe aspecte, nu doar de pret. Ia in calcul si recomandarile, functionalitatile, calitatea, incredere si comunicare, intreaga gama de servicii ( mententanta, suport, optimizare, promovare).