Succesul în afaceri din perspectiva marilor antreprenori

Data publicare: 01.06.2021

Antreprenorii de succes știu cât de important este să te înconjori de persoane de la care ai de învățat, deoarece sfaturile de business cele mai bune le vei afla de la oamenii care au trecut prin eșecuri și au ajuns pe culmile succesului prin forțe proprii. Este nevoie de multă muncă pentru a ajunge să ai un business profitabil, însă te poţi folosi de sfaturile şi de strategiile acestora pentru a scurta drumul către succes. Îţi prezentăm în articolul ce urmează perspectivele unora dintre cei mai faimoşi oameni de afaceri din lume.

cei mai nefericiți clienți sunt cea mai mare sursă de învățare
Bill Gates este co-fondator al Microsoft şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 67 de miliarde de dolari.
Majoritatea antreprenorilor se confruntă cu perspectiva de a lupta cu clienții nefericiți, dar Bill Gates îi consideră un atu. Potrivit lui, „cei mai nefericiți clienți sunt cea mai mare sursă de învățare”.
Dacă doriți ca afacerea dvs. să prospere, acordați atenție la ce spun clienții dvs. nemulțumiți. Ei sunt cea mai bună resursă pentru a afla cu adevărat despre defectele produselor și serviciilor dvs., astfel încât să le puteți rectifica cu ușurință pe viitor.

Richard Branson, unul dintre cei mai cunoscuți miliardari din lume și fondatorul Virgin Group, a construit un imperiu alcătuit din peste 400 de companii din domenii diferite. De asemenea, Branson este autorul a mai multor cărți de afaceri, inclusiv autobiografia Pierderea Virginității în care împărtășește din culisele carierei sale de antreprenor, din care reiese preponderent grija pentru angajații săi.
”Angajaţii sunt cel mai important lucru pe care îl deţine o companie, pentru că, dacă aceştia sunt fericiţi, şi clientii vor fi fericiţi, iar businessul va crește.”

Warren Buffett este renumit pentru stilul său de viaţă modest (în ciuda valorii sale de 86,5 miliarde de dolari). CEO-ul Berkshire Hathaway are gusturi simple, trăiește într-o manieră frugală și prefera să fie un filantrop generos. Însă există totusi câteva lucruri în care merită să investești, potrivit lui Buffet. Și „în topul acestei liste ar trebui să fiți voi înșivă”, a spus el într-un interviu pentru Forbes.
"Dacă îți poți crește potențialul de 10 la sută, 20 la sută sau 30 la sută îmbunătățindu-ți talentul, acesta e un venit pe care nimeni nu ţi-l poate impozita. Inflația nu ţi-l poate lua. O să-ţi rămână ţie tot restul vieții."
investiti in voi înșivă


Tony Robbins este antreprenor de succes, cel mai bine vândut autor, filantrop și strategul de viață și de afaceri al națiunii #1, fiind consilier pentru lideri din întreaga lume timp de peste 38 de ani. Iată sfaturile sale de afaceri pentru antreprenorii aspiranți care doresc să înceapă o afacere:
„Succesul în afaceri este 80% psihologie și 20% mecanică. Gândiți-vă sincer la cine sunteți, ce doriți să realizați și ce gândire trebuie să aveți pentru a ajunge acolo. Pentru că cel mai mare lucru care vă va ține în loc va fi propriul vostru caracter. Puțini oameni îşi asumă riscuri frecvent sau sunt pregătiți emoțional pentru provocările construirii unei afaceri. Nu te poți înscrie la un maraton și să alergi fără să te antrenezi vreodată. Trebuie să-ți crești rezistenţa și să te menţii în formă."